Anette, 58 år, sjukpensionär

Mina problem började över en sommar när jag var 40 år. Började svettas kopiöst i ansikte, huvud, nacke o bröst. Även på övriga kroppen men dessa var värst. Så fort jag är aktiv så sätter det igång att rinna i ansiktet och håret blir blött. Detta styr hela mitt liv, från planering av kläder till sociala sammanhang. Eftersvettas massor efter dusch, så det krävs lång planering om jag ska iväg på ngt, förbereda så mkt som möjligt om vi ska ha gäster. Kan aldrig vara fin i håret och ej heller behålla min makeup. Känner mig alltid ofräsch.

Livet fick en ny vändning när jag fick hjälp med svettningarna kostnadsfritt i Köpenhamn. Jag kunde leva ett normalt liv. Tyvärr satte politikerna STOPP för detta. Denna sjukdom får man betala rejält för om man ska få hjälp. Så helvetet fortsätter.