Christer, 30 år

När jag var runt 16 år så började mina fötter att svettas och det luktar väldigt illa. Fötterna är mitt största problem men även händer och på nätterna (när jag sover) ryggen och rumpan. Fötter är helt klart värst måste alltid ha med mig extra strumpor och tar alltid av mig skorna när jag kör bil eller kommer in på mitt kontor eller när jag äter någonstans. Så fort jag får chansen att ta av dom så gör jag det för att det minskar svettning och lukt.

Senaste 3 åren har jag svettats som bara den när jag sover, hela ryggen och rumpan, det är som en pool på morgonen och det påverkar min sömn och jag får värmeutslag. 

Efter jobb så får jag alltid gå hem om tvätta av mig eller ha med extra strumpor för lukten. Jag tänker på det varje dag. Köper nya skor ofta för dom förstörs av lukten. 

Jag hittade Svedklinikken i Köpenhamn och det var det bästa någonsin. Dom behandlade mina fötter i 6-8 års tid helt gratis. En sådan behandling kostade ca 30.000 DKK alltså närmare 35.000SEK. De fick alltid fightas med FK här i Sverige. Som vägrar betala för mig och fick gå till domstol. 

Jag gjorde 2-3 behandlingar per år och jag var lika lycklig varje gång. Jag kunde göra precis vad jag ville utan att tänka och ha med mig mina jävla strumpor varje gång, slippa ta av mina skor 10 ggr om dagen. Det var helt torrt 24/7. 

Det är väldigt sorgligt att de har stängt, jag blir riktigt förbannad. Nu får jag leva med mina problem och är riktigt trött på att diskutera med kommuner och landsting här i Sverige. Det är olika regler vad man får behandla beroende på vilket landsting man tillhör. Fötter är inte beviljat i Skåne. Men kom igen är vi inte ett och samma land. Vad FAN betalar jag skatt för? Jag är aldrig sjuk. Jag utnyttjar inte mina skattemedel så som många andra men när jag väl vill ha hjälp ja då passar jag inte in. Det är så jävla skevt. Tyvärr så måste man ställa sig utanför regeringshuset ett 100 tal och protestera och göra liv för att någon ska hända. Sorgligt men det är enda vägen om man ska tas på allvar!