Elin, 26 år, verksamhetsanalytiker

”Äckligt”, fick jag höra mer än en gång under min barndom, när andra barn skulle hålla min hand. En ständig panik på gympan där katt och råtta-leken i ring inte handlade så mycket om att leka, för mig handlade det bara om att inte bli kallad äcklig. Besvären blev värre i tonåren och ledde till rädsla om att en framtida partner skulle tycka mina händer var äckliga.

Hyperhidrosen fick mig att undvika sociala sammanhang. När det blev dags för mig att söka jobb – Ja, då var handskakningen min största oro, ett varmt, blött, första intryck.

Mitt liv förändrades enormt dagen jag såg på Nyhetsmorgon och såg att det går att få behandling mot mina svettningar (med botulinumtoxin) – jag bokade tid direkt. Sen snart 6 år tillbaka har jag regelbundet fått behandling för min hyperhidros och mitt liv är helt förändrat – Jag kan gymma utan att tappa greppet om utrustning, jag är aldrig orolig när jag ska skaka någons hand, mitt tangentbord blir inte blött när jag jobbar, och min favorit: jag kan gå hand i hand med min partner när vi är ute och gå och jag kan ta på min partners ansikte utan att lämna blöta avtryck.