Max, 37 år, Key Account Manager

Jag har haft Hyperhidros sedan 15 års ålder. Att leva med denna sjukdom är otroligt svårt att förklara för någon som har en sund relation till svett. Den bördan det innebär att tvingas välja emellan upplevelser såsom bröllop, födelsedagar, större saker att fira, möten i varma konferensrum, möten vid en kaffemaskin, åka buss, gå på en konsert, flyga economy-class. För de allra flesta är det en självklarhet. Men för oss med Hyperhidros som främst sitter i ansiktet blir det inte hållbart, det är en pina.

Tänk dig att delta på din bästa väns, eller ditt eget bröllop och allt du vill är att allt ska vara över och att du inte skämt ut dig fullständigt. Många säger att det är okej att svettas, det är naturligt att svettas. Men varje gång någon svettas i exempelvis TV så blir det artiklar och viralt. Det tynger mig på daglig basis att de som bestämmer om vilka sjukdomar som skall få subventionerad vård och inte sviker en sådan som mig, som går till arbetet varenda dag och gör rätt för mig. Att det finns de som tror att denna vård är något som folk gör för att få någon form av gratis ansiktsbehandling som har med mitt utseende att göra, det gör ont, det gör mig otroligt ledsen och jag hoppas att vi en dag kan få leva ett liv, typ som alla andra.