Catharina, 68 år, pensionär och volontär

Jag har svettats väldigt sedan barndomen, egentligen inte funderat så mycket över detta förrän jag fick höra om hyperhidros och Svettmottagningen. Konstaterades att jag hade HH och fick två behandlingar med botulinumtoxin, 2011, innan Försäkringskassan drog in ersättningen. Sökte till Köpenhamn men skulle inte få hela ersättningen så det blev inget.

Jag svettas framförallt från huvud och rygg och inte måttligt, har hänt att främmande människor kommit fram till mig och frågat om jag är sjuk. Svettas lika mkt året om, känner mig aldrig fräsch. Arbetar som volontär på Röda Korset, promenerar dit, ca 15 min och får byta kläder när jag kommer fram. Alla runt omkring mig vet om detta, skäms inte det minsta men verkligen hatar att aldrig känna mig fräsch och jämt gå omkring med ”svettband”, att när jag kommer hem är jackan dyngsur på insidan med mera.