Joanna, 33 år

Min pappa har alltid svettats mycket men han gör det vid fysisk ansträngning. Ingen annan i familjen svettas som jag.

Mina problem blev mer påtagliga i tidiga tonåren men mitt första minne av massiv svettning har jag redan som 10 åring. Jag hade hoppats på att problemen skulle avta en smula efter puberteten men till min fasa blir det bara värre och värre. Jag svettas extremt vid minsta värme, vid lättare fysisk ansträngning över hela min kropp, vid större fysisk ansträngning badar jag i svett över hela kroppen, jag halkar och kan skada mig och under större delen i mitt liv har jag undvikit motion framförallt sådan som är i kontakt med andra människor. Jag får också alltid extrema eftersvettningar som håller i sig i flera timmar.

Till vardags, utan den fysiska ansträngningen svettas jag en smula mindre men fortfarande så att fläckar uppstår och även när jag fryser. Det största problemet för mig är att jag svettas på genanta ställen och i alla lägen det vill säga även när jag sitter still. Jag svettas över hela kroppen men de ställen som är mest psykiskt påfrestande för mig är ljumskarna/underlivet/rumpan, hela ansiktet, svanken, händerna, nacken/håret/hårbotten, knävecken och fötterna då dessa alla är ställen som får mig att bli djupt deprimerad. Undviker samliv eller att överhuvudtaget träffa en partner, jag kan aldrig känna att jag kan vara mig själv och en enormt stor del av min vardag går åt till att planera vilka kläder jag kan ha och komma undan så lindrigt som möjligt eller om jag ens kan gå på den där festen på grund av att ventilationen är för dålig eller om vädret är för varmt.

Bortsett från att jag blir socialt handikappad i så många sammanhang, upplever jag dagligen känslor av skam, självhat, ständig ångest och konstant kontroll om jag luktar och ständig skräck inför att människor spontant skall röra vid mig när jag svettas, även om jag egentligen tycker om närhet. Jag kan inte sminka eller klä mig som jag vill eller någonsin slappna av och de ständiga svettningarna som helt har berövat mig ett av mina största intressen; att resa.

Jag har fått Ditropan utskrivet av min hudläkare, vilket fungerade delvis men biverkningarna är fruktansvärda. Jag lever knappt ett halvt liv, är konstant handikappad av detta; kläder förstörs av att ständigt bli genomsura. Som student är de svindlande summorna för botulinumtoxin helt omöjliga att stå för. Detta är ett livslångt lidande och handikapp, snälla ge oss en möjlighet till ett drägligt liv!