Gustav, 35 år, snickare

Har alltid svettats mer än normalt så länge jag kan minnas. Började i tidig pubertet med extrem fot- och armhålesvett. Fick alltid kommentarer på att jag ”lökade”, hade LP-skivor eller varför jag inte använde absolut torr (vilket jag använde, men gav ingen effekt) trodde vid den tiden att det var helt normalt, och accepterade och lärde mig leva med det.

Sen när jag var runt 28 började svettningarna bli värre. Det började forsa svett från ljumskar, knäveck, rygg, mage, hårbotten samt fot och armhåla som jag alltid har haft problem med.

Vid 29 sökte jag hjälp för första gången via vårdcentral, det enda dom gjorde var att kolla sköldkörtel (normal) samt skrev ut egazil, vilket jag inte kan ta pga alla biverkningar jag får.

Har ett yrke där jag är väldigt fysisk, så att man svettas anses bara att man jobbar hårt. Får dock byta kläder flera gånger dagligen då det blir för blött.
På fritiden undviker jag allt som har med andra människor att göra. Skäms över att vistas utomhus, blöt vad jag än gör.