Niklas, 35 år, chaufför

Jag har haft hyperhidros på händer och fötter så länge jag kan minnas. Det har alltid hindrat mig från att vara så social som jag skulle vilja vara. Under hela tonårstiden och en bit upp i tjugoårs-åldern har jag tackat nej till fester och dylikt, framförallt under vår och sommar. Jag får byta strumpor under dagen och jag får alternera mellan olika skor.

Sedan kom jag i kontakt med svettkliniken i Danmark och det hjälpte extremt mycket. Men för mej håller inte behandlingen i sig så länge, så jag måste göra det några gånger om året. Nu när den möjligheten inte finns i Danmark längre gör jag det privat och bekostar det själv. Det är mycket pengar men värt varenda krona. Skulle man få hjälp på vårdcentral så är det bara händer och det är långa köer och långt mellan gångerna.

Jag har berättat för vissa i min omgivning men tror inte att de riktigt förstår vidden av det hela.