Lorraine, 38 år, administratör

Jag minns hur min mamma brukade springa efter mig när jag var liten och lekte med en handduk och torkade mig om huvudet för jag var helt genomblöt av svett.

Ingen ville hålla min hand i skolan när vi skulle gå på led för jag var så blöt om händerna, ”Usch, vad äckligt”, brukade mina klasskompisar säga och släppa min hand. Förstod redan då att jag inte var som de andra och värre blev det med åren. Som tonåring började det verkligen synas att jag hade problem med svetten då stora ringar av svett under mina armar syntes och självfallet ville jag aldrig räcka upp min hand i klassen.

Men det verkligen stora problemet kom i början av 20-årsåldern då jag födde mitt första barn. ”Det är helt normalt att svettas såhär efter en graviditet”, sa läkaren, ”det är dina hormoner som orsakar detta och du ska se att det kommer försvinna snart.” Men det försvann inte, det blev värre med åren och depressionen smög på och livet kändes bara mörkt och tungt att leva när man inte kunde göra något utan att svetten rann ner över hela kroppen.

Fläckar överallt på mina kläder, ett konstant blött hår, svett som droppar ner från pannan och en unken lukt som kommer ifrån en, är en konstant påminnelse att jag lever med denna sjukdom.

Efter så många år av att vara konstant blöt i hårbotten har lett till stora infektioner som i sin tur har lett till ärrbildningar i hela min hårbotten och orsakat håravfall.

Jag fick äta antidepressiva tabletter då jag var helt knäckt av detta och läkarna tog inte mitt tillstånd på allvar och det kändes som ingen hade någon kunskap inom detta område. Efter att ha googlat på nätet om hyperhidros så kom jag i kontakt med svettmottagningen i Köpenhamn och äntligen hade jag hittat rätt, äntligen fanns det läkare som hade kunskap och förståelse för denna sjukdom.

Min behandling med botulinumtoxin har räddat mitt liv, jag slutade äta antidepressiva tabletter och kände mig normal igen och vågade leva livet igen.

Det är med tungt hjärta att förstå och acceptera att jag inte kan få dessa behandlingar längre om jag inte står själv för kostnaden för de kroppsdelar jag har störst behov av att behandla. Jag har inte råd att betala dessa behandlingar själv och det är mycket orättvist att de som har råd kan få hjälp och alla andra får vara utan.

Vill tacka svettmottagningen och Dr Carl Swartling får den fantastiska fina hjälpen man har fått genom åren, utan er hade jag aldrig fått chansen att uppleva hur det är känna sig normal. Med hopp om en förändring i vården som ger oss hyperhidrospatienter tillbaka våra rättigheter igen att få den behandlingen vi behöver oavsett storleken på vår plånbok.