Merja, 61 år, pensionär

Jag svettas så mycket att jag väljer att inte träffa min vänner och andra människor om inte jag måste det.

Jag svettas på hela skallen, ansiktet, båda sidor i ljumsken och båda knäna. Jag behöver inte göra något aktivt men svetten bara rinner i armarna, håret och ansiktet. Att svettas så mycket utan att ens röra på mig även i sängen eller om jag sitter och äter frukost är förjävligt. Bara av att dammsuga hallen blir jag genomblöt och tröjan är så blöt att det rinner svett på golvet. Byxorna är blöta i knäna och ljumsken och de rinner svett under tröjan och byxorna så mycket att jag måste gå duscha och byta kläderna. Vissa dagar måste jag byta kläderna upp till 5 ggr, det är så jobbigt att man bara gråter och sjukvården fattar inte hur jobbigt är.

Efter duschen måste jag stå framför fläkten innan jag kan klä på mig kläderna pga att jag svettas även då, det är jättejobbigt att få kläderna på kroppen när den är fuktig av svett. Jag är varm inuti kroppen men utanpå är jag kall och fuktig stora delen av dagen.

Ibland vet inte jag vad ska ta mig till, det är inte roligt att isolera sig hemma ensam, när det finns hjälp åt oss. Jag ber er i sjukvården att börja förstå hur stor vårt problem är.

Livet är så himla ensamt pga svetten, jag mår jättedåligt av denna hyperhidros.

Jag ber att vi ska få hjälp att må bättre.