John, 39 år, Content writing

Mina problem började först vid 38 års ålder, men under det första året var det inte så farligt. Först senaste sex månaderna har det varit utom kontroll.

Det började med att jag upplevde fotsvett när jag fick höjd puls, men inte annars när jag vilade, och ingen annanstans på kroppen. Efter några månader började jag även få svett på fingrarna vid höjd puls. Då menar jag inte vid fysisk ansträngning, utan vid lite stress, oro, upphetsning, ångest etc. När jag skriver på datorn får jag lite ökad puls, och det räcker för att framkalla svettningarna. Det var mycket svårt att arbeta med datorn på grund av svetten från fingrarna.

Det förblev så under ca ett halvår, sedan började jag även svettas i rumpan, även det vid aningen höjd puls. Vid normal vilopuls hade jag inga som helst problem.

Sen efter ytterligare ca ett halvår vaknar jag en morgon och det är som om någon har hällt ut ett glas vatten vid mina fötter i sängen. Jag förstår ingenting, men det är alldeles blött. Inser rätt snabbt att jag svettas från fötterna helt oavbrutet, det bara rinner och rinner hela tiden. Svettningarna har även ökat överallt på hela kroppen, även rumpan och händerna svettas jag mer från. När jag hade skor på mig var det som om jag trampat i en vattenpöl.

Mina problem har gjort att jag inte har träffat någon vän på över sex månader, det ser alltid ut som att jag har kissat på mig och det är så pinsamt att jag inte vill umgås med någon.

Jag har hittat en maskin som heter jontofores, den kan jag använda till händerna, fötter och även armhålorna. Den fungerar rätt så bra, den begränsar svettningarna men man måste göra behandlingen flera gånger i veckan. Fötterna måste jag göra varje dag. Huden blir torr och spricker, men det är mycket bättre än att svettas. Den går inte att använda på rumpan, jag har testat botulinumtoxin men det hjälper bara till viss del och effekten varar bara en månad.