Angelica, 34 år, Jurist, översättare, myndighetsanställd

Jag har både lokal form av hyperhidros (händer, fötter, rygg, nacke, ansikte) och generell (svettas överallt). Jag fick diagnosen som 18-åring och har först lärt mig leva med denna åkomma de senaste åren (fyller 35 i sommar) genom terapi.

Jag hade min första och enda relation som 29-åring. Jag har svettats så svårt att det varit handikappande, har undvikit många delar av livet (intressen, relationer, hobbys, sport, umgänge, festligheter, jobbmöjligheter, resor, upplevelser, etc.), detta har påverkat och format mig som person med svår ångestproblematik och depressioner (även självmordsbenägen).

Hade det inte varit för att jag fått sådan utmärkt vård och omsorg av doktor Swartling, så vet jag inte hur jag skulle tagit mig igenom det här. Han har alltid förklarat och brytt sig mycket mer än någon annan läkare jag någonsin kommit i kontakt med och hans ihärdiga arbete för oss patienter och våra rättigheter till vård är ovärderligt, få i denna värld som bryr sig, står på sig och arbetar så hårt för andras välmående.

När jag har fått behandlingar (finansierat av Swartlings klinik och eller via försäkringskassan, de kostar ca 40 000 kr tre gånger per år) är jag helt svettfri på händer/fingrar/armleder, fötter och nacke och svettas mycket mindre i ansikte och rygg (behandlar händer, fötter, rygg, nacke och ansikte) och min självkänsla och mitt självförtroende är där, min ångest reduceras enormt och det får positiv effekt på hela min livskvalitet i livets alla områden.

Sedan behandlingen inte kan utföras utan egen kostnad, svettas jag överallt hela tiden och min livskvalitet är extremt försämrad, behöver mer psykolog- och psykiatrivård.