Isabelle, 34 år, juristassistent

Jag har lidit av hyperhidros sen tidiga tonåren och det har skapat mer ångest än något annat i mitt liv. Osäkerhet, dålig självbild och självhat är milda ord för hur detta har påverkat mig.

Jag fick diagnosen för ca 10 år sen och mitt liv förändrades radikalt efter behandling, även om inte alla problem försvann så vågade jag träffa nya människor och började vara mera social. Jag svettas över hela kroppen samt händer och huvud och har behandlat delar av kropp samt upprepade tillfällen för händer med injektioner samt kombinerat med tabletter, men tar inte tabletterna längre då bieffekterna är för svåra och inte tillräcklig effektiva.

Jag upplever även att områden där svettningar har varit som värst har skiftat och jag skulle behöva behandla fler områden idag, men kommer tyvärr inte ha möjlighet till detta när jag måste finansiera behandlingarna själv. Min senaste behandling varade i många år men effekten har avtagit sen en tid tillbaka.

Att landstinget inte vill stå för denna typ av behandling är skandalöst och jag hoppas verkligen att det kommer att bli ändring på det inom kort. Det är inte pga. skönhet som jag behandlar mina problem utan för att kunna leva ett drägligt och värdigt liv!