Jennifer, 17 år, studerande

Jag är en 17-årig tjej som har haft överdrivna svettningar i armhålor och händer sen jag var ungefär 12 år, och det enda som har fungerat för att jag ska sluta svettas så mycket är behandling med botulinumtoxin. Jag har testat allt doktorer rekommenderar, men inget av det har fungerat för mig.

Det var alltid jobbigt att ha så svettiga händer hela tiden. Jag fick blickar kommentarer som ”Ew vad svettig du är” från klasskamrater när vi dansade pardans på idrotten, vilket påverkade min självkänsla mycket. Det var även svårt att utöva annan träning, eftersom att jag knappt kunde göra en armhävning utan att lämna svettfläckar på golvet. Mina svettiga händer var någonting jag behövde tänka på och påminnas om dygnet runt, allt från träning till att inte kunna låsa upp min telefon för att mina fingrar var för blöta.

Jag hade en garderob som nästan bestod helt av svarta kläder innan jag fick behandlingen eftersom att jag oavsett temperatur eller aktivitet fick stora svettfläckar under mina armar. Jag har sen behandlingen kunnat uttrycka min stil mycket mer vilket ger mig mer självförtroende.