Helena, 52 år, ekonomi/sjukskriven

Jag vet inte när det började men vet absolut hur det inskränker mitt liv. Jag kan inte ta en normal promenad med någon, kan inte gå på stan, kan inte åka buss, kan inte gå och träna, kan inte ens träna hemma. Svetten formligen dryper ned över huvud och ansikte och jag ser ingenting!

Jag är tvungen att använda linser trots linsförbud då glasögon blir så våta och immiga så jag ser ingenting och dom halkar ned.

Jag kan inte gå ut och äta eller fika då jag lämnar fläckar på stolar. Använder så starka deodoranter i ansikte och ljumskar så jag får sår. Kan inte sola eller va ute på sommaren. Avböjer att ens åka till släkten då vi ska fika inne då varm inomhustemperatur får allt att börja droppa. Kan inte prova kläder då dom blir våta av svett och alla stirrar när man står i kassan med svetten drypande. Det är olidligt! Kan inte leka med barnbarnen eller vara med min man.