Anette, 54 år, Handledare LSS

Jag har alltid varit varm av mig men efter jag fick Graves sjukdom (Skölkörteln påverkas)
fick jag problem med extrema svettningar i hårbotten och i ansiktet. Blir jag minsta lilla stressad eller nervös så droppar det från ansiktet. Jag svettas så mycket i hårbotten att jag får svamp av fukten.

Åka buss och tåg under sommaren är också en jobbig situation. Jag har också försökt åka utomlands på semester några gånger och det enda stället som funkar att befinna sig på är i vattnet. Där sitter man på en restaurang, högröd i ansiktet och svetten droppandes. Nä, roligare kan man ha det.

När jag försökte ta upp problemet med svettningarna på sköldkörtelmottagningen så nekade dom bara till att problemet hörde till diagnosen. Jag fick själv hitta behandling och betala den själv. Jag har unnat mig en behandling inför semestern nu i 3 år och önskar att jag kunde göra den oftare.