Lina, 27 år, sjuksköterskestudent

Jag hatar sommaren. När andra badar och fiskar och grillar och har kul och älskar livet ligger jag naken i sängen, ovanpå badlakan och framför fläkten och bara försöker överleva. När jag vänder mig om i sängen är badlakanen blöta igen, och jag tvingas byta. Igen. Hårbotten är blöt och damm och hårstrån klistrar fast på klibbiga armar och ben.

Sedan jag varit barn har jag lidit av generell hyperhidros, det vill säga extrema svettningar från stora delar av kroppen. För mig är det en väldigt pinsam och fruktansvärt jobbig sjukdom. Det som gör det värre är oförståelsen från familj, vänner och sjukvård. Att som student behöva betala cirka 15 000 kronor per år på botulinumtoxinbehandling och medicin och resor till Svettmottagningen i Stockholm är något som gravt begränsar mig i min vardag.

Jag kommer nog aldrig kunna bli frisk, men det finns mycket sjukvården skulle kunna göra för att förbättra mitt och många av mina medpatienters liv.