Stephen, 40 år, ingenjör

Jag har haft problem med hyperhidros sedan mellanstadiet från händer, armhålor och fötter. Att vara annorlunda i mellanstadiet är en potentiell risk att bli retad. Allt jag tog i blev blött, såsom papper som blev buckligt av svetten, texten skriven med bläck eller blyerts suddades ut av fukten och allt blev oläsligt.

I vuxen ålder har besvärande områden blivit fler; ljumskar, ansikte, rygg och bröst. Samtidigt har jag sedan 9 år tillbaka fått behandling med botulinumtoxin av händer, armhålor och ibland fötter. Efter behandling har mitt liv förändrats, hyperhidros har inte så stor inverkan på det dagliga livet längre. Min livskvalité har förbättrats.

Om jag inte hade råd att betala mina behandlingar regelbundet så skulle livet vara betydligt värre. Då skulle jag behöva tänka på klädval hela tiden (så att svettfläckar inte syns), gå på toaletten väldigt ofta för att kyla av och skölja av handsvett. Jag hade varit tvungen att planera, som att torka av saker som jag hållit i eller gå på toa innan jag hälsar på folk. Jag ser till att alltid vara behandlad innan viktiga presentationer, anställningsintervjuer eller inför en dejt.